Accepteer het gebruik van functionele en third party cookies na uw navigatie. Meer informatie
Zoekmachine voor vacatures Universiteit Twente

Medewerker marketing en communicatie campagnes


Vacaturegegevens

Algemene informatie

Organisatie

Dienst Marketing & Communicatie (M&C)

De Dienst M&C zorgt door de inzet van vooruitstrevende marketing- en communicatie-instrumenten voor optimale verbinding tussen de universiteit en haar interne en externe doelgroepen. Als onderdeel van een universiteit die vorm wil geven aan de samenleving, verbindingen en individuen, richten wij ons op het bereiken van een optimale instroom in termen van kwantiteit, kwaliteit en diversiteit. We doen dit door het continu verbeteren van de merkreputatie, zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van UT. We willen UT extern profileren als een sterke aanwezigheid die grote aantrekkingskracht uitoefent op nieuw talent: van studenten en (wetenschappelijke) medewerkers tot alumni, zakenpartners en investeerders. Ons doel is eraan bij te dragen dat deze mensen deel gaan uitmaken van onze gemeenschap en belangrijke ambassadeurs worden voor onze universiteit. Als werkgever biedt de Dienst M&C werk dat ertoe doet. In een informele sfeer met duidelijke rollen en een nadruk op persoonlijke talentontwikkeling, rusten we je toe om nieuwe mogelijkheden te creëren voor jezelf en onze samenleving. Onze afdeling is verdeeld in vier teams: Marketing, Communicatie, MediaLab en Alumni & Development. Als onderdeel van een toonaangevende, ‘people-first' technische universiteit, bieden wij een open, inclusieve en ondernemende sfeer, waarin we je stimuleren om gezonde keuzes te maken, bijvoorbeeld via onze flexibele, aanpasbare arbeidsvoorwaarden.  

Referentie

2020-114  

Begindatum publicatie

23-11-2020

Publicatiedatum

23-11-2020

Einddatum publicatie

7-12-2020

Functiegebied

Standaard

Minimum aantal uren

24

Maximum aantal uren

32

Functiebeschrijving

Categorie

Ondersteunend en beheerspersoneel - Marketing en communicatie

Functienaam

Medewerker marketing en communicatie campagnes

Minimum salaris

2920

Maximum salaris

4012

Functieomschrijving

Ben jij de creatieve campagnemedewerker die wij zoeken? Houd je van uitdaging, dynamiek en steek je graag jouw handen uit de mouwen? En heb jij de internationale visie die bijdraagt aan de missie van de Universiteit Twente? Dan zijn we op zoek naar jou!

"De Universiteit Twente is de ultieme people-first technische universiteit. We brengen de samenleving in stelling met duurzame oplossingen”. Deze missie weerspiegelt onze identiteit: we kiezen ervoor de mens centraal te stellen. Met behulp van wetenschap en technologie bieden we duurzame oplossingen die uiteindelijk bijdragen aan een eerlijke, duurzame en digitale samenleving.

Als marketingcommunicatie medewerker campagnes draag je bij aan de missie van Universiteit Twente. Je richt je voornamelijk op de instroom van (internationale) studenten voor de bachelor- en masteropleidingen. De focus voor de komende jaren ligt op het verstevigen van de instroom van studenten in onze masteropleidingen vanuit Nederland en het buitenland. Challenge-based onderwijs en een international classroom zijn belangrijke pilaren van het masteronderwijs aan de Universiteit Twente.

Wat ga je doen?Als enthousiaste, creatieve en resultaatgerichte medewerker met ruime campagne-ervaring, weet jij de UT weloverwogen en systematisch op de kaart te zetten. Samen met de strategisch marketingadviseur haal je het maximale uit campagnes door inhoud te verbinden en slim te combineren. Je weet te sturen op effectiviteit en rendement en data-driven werken zit in je bloed. Je kent de touchpoints in de customer journey, bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van (sociale) media, en weet (inter)nationale doelgroepen te bereiken via een gerichte mediamix met een sterke online component (SEA/SEO, e-mailmarketing). Je hebt affiniteit met de doelgroep, en kunt je goed inleven in de behoeftes van studiezoekers.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Het vertalen van wervingsstrategieën naar briefings en effectieve campagnes.
 • Het bijdragen aan de implementatie van deze campagnes.
 • Een nauwe samenwerking met het externe marketing- en communicatieadviesbureau.
 • Het geven van advies over online en offline media-inzet aan interne klanten.
 • De bewaking van media-inkoop en -planning.

Profiel

Wie ben jij?

 •  Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau, op het gebied van marketing en communicatie.
 • Je hebt ervaring met de logistieke en financiële kant van campagnevoering bij voorkeur aan zowel organisatie- als bureauzijde.
 • Je beschikt over ervaring met het inhoudelijk zelf ontwikkelen en beoordelen van campagneconcepten en boodschappen. Ervaring aan bureauzijde is een pré.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de inzet van SEA/SEO/e-mailmarketing kunt bijbehorende analytics interpreteren.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement, bij voorkeur in de media.
 • Je bent communicatief sterk, in woord en op schrift en in Nederlands en Engels.
 • Je bent hands-on en eager, hebt lef en een enorme dosis creativiteit.
 • Je kunt overzicht houden en hebt een scherp oog voor resultaat en effectiviteit, zowel inhoudelijk als financieel.
 • Je hebt affiniteit - en bij voorkeur ervaring - met de (internationale) doelgroep en onderwijs.
 • Je bent internationaal georiënteerd.

 

Wij bieden

Wat krijg je terug?

Je wordt onderdeel van het Marketing team, waarin hardwerkende, gedreven en betrokken collega’s elkaar uitdagen én verder helpen. De cultuur kenmerkt zich door sterke samenwerkingen, openheid, korte lijnen en inclusiviteit. We hechten waarde aan kwaliteit, vinden het belangrijk dat we oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen en blijven leren, ook van elkaar.

Wij bieden je een uitdagende functie voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging en een omgeving waarin veel aandacht is voor ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden. Je bruto salaris is minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.412,- o.b.v. een fulltime dienstverband volgens de cao Nederlandse Universiteiten en is gebaseerd op UFO-profiel communicatiemedewerker 1.

Daarnaast biedt de Universiteit Twente een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Informatie en sollicitatie

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met drs. Irene van der Ploeg, hoofd Marketing, email: i.vanderploeg-heesbeen@utwente.nl, telefoon 06-39187225.

Je sollicitatie, voorzien van een actueel CV, kun je tot uiterlijk 7 december 2020 sturen via onderstaande link. Wij maken je er op attent dat de sollicitatiegesprekken gepland staan op 14 en 15 december a.s.

Ter versterking van de professionaliteit en teamvorming wordt actief gekeken naar competenties en breinvoorkeuren. Een NBI-vragenlijst en referentiecheck zijn daarom onderdelen van de procedure als vervolg op een eventueel sollicitatiegesprek.

Meer informatie over het onderwijs van de UT: www.utwente.nl/onderwijs.

 

Over de afdeling

Wie zijn wij?

De Universiteit Twente is de plek waar talent zich het best ontplooit. Onze studenten en medewerkers staan centraal. Zij zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs. De dienst Marketing & Communicatie (MC) helpt de Universiteit Twente haar strategische visie voor het komende decennium, Shaping 2030, realiseren. Dat doen we door ons onderwijs, onderzoek en onze community een gezicht en zichtbaarheid te geven. MC bestaat, naast team Marketing, uit nog drie afdelingen: Medialab, Communicatie, Alumni & Development Office.

Locatie

Standplaats

Nederland, Enschede, Drienerlolaan 5, 7522 NB

Locatie

Drienerlolaan 5 7522 NB Enschede

Criteria sollicitant

Vereiste opleiding

2. HBO